Inele umplute cu frișcă și vișine

Ingrediente 
Pentru aluat
250 ml apă
3 linguri ulei
1 praf de sare
150 g făină
5 ouă 
câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă
 
 
Pentru cremă
500 ml frişcă lichidă 
250 g vişine 
50 g zahăr pudră
 
Preparare
1. Fierbi apa cu uleiul și sarea, apoi presari făina cernută, amestecând energic cu o lingură de lemn, până când compoziția se desprinde de pereții vasului și se adună asemenea unui bulgăre. Iei vasul de pe foc, iar când compoziția s-a mai răcorit, încorporezi unul câte unul ouăle și omogenizezi. 
2. Pui compoziția într-un cornet și o așezi în formă de inele, într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, la o distanță de 3-4 cm. 
3. Coci inelele timp de 25 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, fără a deschide ușa cuptorului. Sunt gata când s-au umflat și s-au rumenit ușor la suprafață.
4. După ce inelele s-au răcit, le tai în două, pe orizontală, cu un cuțit bine ascuțit.  
5. Pentru umplutură, bați frișca răcită în frigider, folosind mixerul. Speli, cureți de sâmburi și lași să se scurgă fructele. Folosind șprițul, umpli cu frișcă partea de jos a inelelor, așezi fructele și acoperi inelele cu jumătățile lor superioare. Le presari cu zahăr și le decorezi cu frișcă și fructe. 
 
Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș
 
25 bucăți
1 h 20 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *