Înghețată cu alune, căpșune și ciocolată

Ingrediente
500 g căpșune
300 g zahăr
500 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată amăruie
100 g alune nesărate
1/2 lămâie
1 albuș
1 praf de sare
 
Preparare
1. Cu 3-4 ore înainte de preparare, introduci frișca în frigider. Dai ciocolata pe răzătoarea mare. Prăjești puțin alunele în cuptor, apoi le mărunțești cu un cuțit.
2. Speli căpșunele, apoi le cureți de codițe și le lași să se scurgă. Le pasezi și le stropești cu zeama de lămâie.
3. Mixezi frișca împreună cu 200 g zahăr. Bați spumă albușul cu sarea. Adaugi zahărul rămas și bați în continuare până se întărește spuma.
4. Încorporezi în frișcă spuma de albușuri, piureul de căpșune, coaja de lămâie rasă, ciocolata și alunele.
5. Torni compoziția în vase de plastic, pe care le introduci în congelator, pentru
5-6 ore.
Poți servi înghețata ornată cu pișcoturi de șampanie, căpșune proaspete și frunze de mentă.
 
Narcisa Vlad, Buzău
 
12 porții 
6 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *