Înghețată de piersici

_MG_7128_

 

 Ingrediente

300 g piersici
400 ml frișcă lichidă
1 ou
300 ml lapte
zahăr pudră după gust
 
Preparare
1. Cu cel puțin 3 ore înainte de preparare, introduci frișca lichidă în frigider. Cureți piersicile de sâmburi, le tai în bucăți și le pasezi.
2. Bați frișca. Amesteci piureul de fructe cu oul bătut, frișca, laptele și zahărul. Torni amestecul într-un vas de plastic sau metal, tapetat cu folie de polietilenă și îl dai la congelator pentru 4 ore.
3. Servești înghețata în cupe sau castronele, cu
toppingul preferat și cu prăjiturele alături.
 
Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița
 
5 porții
4 h 20 min
 
Sfaturile noastre!
Dacă mixezi toate ingredientele în blender, vei scuti timp și vei scăpa de pasat fructele, o operațiune migăloasă de altfel.

Noi am adăugat aproximativ 100 g zahăr, dar cantitatea diferă în funcție de piersicile alese și gustul fiecăruia. Alege piersici bine coapte, cu miezul moale, care se pot pasa ușor și care au o aromă mai puternică.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *