Inimă umplută

Inima Umpluta_MG_9288_Ingrediente

  • 1 inimă de porc
  • 1 morcov
  • 100 g șuncă
  • 100 g carne de porc
  • 50 g unt
  • ½ pahar vin alb
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură coniac
  • câteva cuișoare
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli inima de porc și o lași în apă rece pentru aproximativ 1 oră, timp în care prepari umplutura.
2. Speli carnea de porc, o tai în cuburi și o dai prin mașina de tocat, împreună cu șunca. Amesteci carnea tocată cu verdeața tăiată fin, coniacul, piper și sare după gust.
3. Cureți și speli morcovul și ceapa. Crestezi inima, o umpli cu această compoziție și coși crestătura. Fierbi pentru aproximativ 2 ore, la foc mijlociu, inima, morcovul, ceapa și cuișoarele, în vin și apă cât să le acopere. Dacă lichidul scade, completezi cu apă fierbinte, astfel încât inima să rămână acoperită.
4. Dacă vrei să o rumenești puțin, după ce ai fiert-o, o ungi cu puțin unt topit și o introduci în cuptor, la foc mijlociu, pentru 15 minute. O tai în felii când s-a mai răcit și a ajuns la temperatura optimă pentru consum. O servești alături de murături.
Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău

6 porții   

2 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *