Foto arhiva personală

Interviu cu Carmen Brumă

Foto arhiva personală
Foto arhiva personală

Carmen Brumă prezintă știrile sportive la Realitatea Tv, face o emisiune în care prezintă subiecte legate de stilul de viață sănătos „Bruma de mișcare“, aleargă la crosuri și o face cu multă discreție, are un corp frumos și se ghidează după principiul: „Pofta se educă“. A scris chiar o carte despre nutriție și studiază domeniul de vreo 10 ani.

 
Credeți că este o modă sau o necesitate consultarea unui nutriționist?
Cred că în momentul de față este o modă. Asta nu înseamnă că dezaprob consultarea unui nutriționist, din contră. Sunt situații în care sfaturile unui specialist sunt indispensabile. În același timp există și alte surse de informare din care poți învăța să slăbești sau să trăiești sănătos.
 
Se știe despre dumneavoastră că ați slăbit foarte mult, după o adolescență în care erați „grasuță“. Cum ați reușit și mai ales cum reușiți să vă mențineți în această formă?
Am povestit experiența mea legată de cele 30 de kg în plus în cartea pe care am lansat-o anul trecut și care se numește „Slim-Cum am slăbit 30 de kg și nu le-am mai pus înapoi“. Mă mențin cu ajutorul unui stil de viață sănătos, mișcare multă și o alimentație echilibrată.
 
Recomandați diete? Care?
Recomand dietele personalizate care țin cont de caracteristicile fiecărei persoane, de istoria medicală, de orarul de lucru, de activitățile fizice, de gusturi etc.
 
Gătiți? Ce anume?
Gătesc, în general, mâncăruri ușoare, salate, legume la abur, pește.
 
Câtă importanță acordați meselor în familie? Vi se par importante?
Mi se par mai importante obiceiurile alimentare pe care le înveți în familie și care, în momentul de față, sunt greșite. Suntem învățați să mâncăm tot din farfurie, să avem 3 feluri la o masă plus desert, să mâncăm fructe la sfârșitul mesei.
 
Din bucătăria internațională, aveți vreo preferință?
Îmi place bucătăria italiană.
 
Este un mit teoria că mâncarea românească îngrașă?
Mâncarea românească este, din păcate, în mare parte nesănătoasă și îngrașă. Tocmai de aceea trebuie consumată cu moderație mai ales acum, în perioada Sărbătorilor de iarnă, în special de către persoanele care au ținut post.
 
Care sunt felurile de mâncare preferate pe care vi le gătește mama?
Salata de vinete și supa de pește.
 
Ce înseamnă stil de viață sănătos?
În ceea ce mă privește, un stil de viață sănătos înseamnă o alimentație echilibrată, ecologică, mișcare practicată în mod constant într-un mediu cât mai puțin poluat, 6-7 ore de somn pe noapte și cât mai puțin stres.
 
Interviu realizat de Ivana Iancu, publicat în cărticica nr. 1/2010
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *