Kebap

Kebab_MG_3209

Ingrediente
1 kg carne de vită sau vițel
4 cepe
500 g iaurt gras
piper
sare

Preparare
1. Speli carnea și o tai în cuburi de 3-4 cm. Cureți
ceapa și o tai fideluță. Sărezi și condimentezi carnea după gust și o așezi într-un vas, în straturi, alternând cu iaurt și ceapă.
Torni deasupra iaurt și lași carnea la macerat în acest amestec, timp de 2-3 zile.
2. Scoți bucățile de carne macerată și le înfigi în bețe pentru frigărui, apoi le frigi pe grătarul încins.
Le servești cu un sos de iaurt și ceapă, pe care îl prepari în proporțiile folosite pentru amestecul de macerat.

Dr. Seadat Yousef, București

Sfatul nostru!
Rețeta este originară din Iran. În Orientul Mijlociu, kebabul se
prepară în special din carne de vită și miel, mai rar din carne de
pasăre și niciodată din carne de porc. La noi, cea mai populară este rețeta de șiș kebab, preluată din bucătăria turcă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *