Kievskaia de pui

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
2 bucăți piept de pui dezosat și fără piele
100 g unt
2 ouă
3 linguri făină
100 g pesmet
200 ml ulei
½ legătură pătrunjel verde
1 lămâie
pâine albă
piper măcinat
sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl tai în 8 felii subțiri, pe care le bați ușor, cu ciocanul pentru șnițele, le sărezi și condimentezi după gust.
2. Tai mărunt pătrunjelul. Freci spumă untul, apoi încorporezi treptat verdeața, sare și piper după gust. Pui pasta pe o folie, în formă de baton lung și subțire, pe care îl introduci în frigider pentru 20 de minute.
3. Așezi bastonașele de unt pe bucățile de carne și rulezi. Treci rulourile obținute prin făină, apoi prin ouăle bătute și pesmet. Le prăjești într-o tigaie mică, în baie de ulei încins, la foc mic.
4. Scoți rulourile într-un vas termorezistent, le acoperi și le păstrezi în cuptor, la cald, până în momentul servirii. Aduci rulourile la masă împreună cu felii de lămâie și crutoane de pâine.

10 porții
45 min

Alina-Nicoleta Stoica, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *