Lapte de ovăz

Ingrediente

  • 2 căni fulgi de ovăz
  • 2 linguri miere
  • 1-2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 3 căni lapte de soia sau apă

 

Preparare
1. Pentru a doza ingredientele, folosești o cană cu volumul de 250 ml. Fierbi fulgii de ovăz în apă cât să îi acopere sau îi lași să se înmoaie în apă călduță. Dacă vrei să ai un produs cu aromă naturală, poți să renunți la zahărul vanilinat și să înmoi cerealele în apă caldă, în care ai fiert ½ baton de vanilie tăiat pe lungime.
2. Într-un vas înalt sau în bolul mixerului, amesteci toate ingredientele folosind mixerul vertical, la viteză mare, până la omogenizare. Dacă ai în dotare un blender, este ideal pentru o preparare rapidă.
Îl consumi la micul dejun, în zilele de post, fiind un preparat complet, cu proteine vegetale, minerale și vitamine, care îți va asigura nevoile organismului până la pauza de la ora 11.

Sfatul meu
După o rețetă asemănătoare, poți să prepari lapte din orez, o băutură în care amesteci 6 linguri de orez fiert, 3 linguri nucă măcinată, 3 linguri de miere, 1 vârf de cuțit sare, 1 plic de zahăr vanilinat și 2 căni de apă fierbinte.

Aurica Băluț, Țibucani, jud. Neamț

5 porții
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *