Lapte de pasăre cu portocale

Ingrediente
  • 4 ouă
  • 1 l lapte
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 4 portocale mari
  • 1 linguriță lichior de portocale
  • zeama de la 1 lămâie
 
Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu 4 linguri de zahăr.  
2. Fierbi 800 ml lapte, iar când clocotește, reduci intensitatea focului și pui câte o lingură de spumă de albușuri. Întorci cu grijă „bulgărașii“ de albuș, iar după 5 minute, îi scoți cu spumiera într-un castronel. 
3. Freci gălbenușurile cu restul de zahăr, adaugi făina și torni laptele rece rămas. Torni amestecul în laptele fierbinte și fierbi la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă crema. Stingi focul și pui coaja rasă de la portocale. Când crema s-a mai răcit, încorporezi lichiorul și zeama de lămâie. 
4. Repartizezi în boluri crema călduță și „bulgării“ de albuș. Poți să decorezi porțiile cu miez de portocale. Servești desertul după ce l-ai păstrat la rece timp de o oră.
 
Ștefania Răduță, București
 
5 porții
1 h 25 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *