Lasagna cu dovlecei

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
400 g foi de lasagna
2 morcovi
2 cepe
200 g dovlecei
200 g carne tocată de vită
200 ml suc de roșii
100 g parmezan
piper
sare
50 ml ulei de măsline
Pentru sosul Béchamel
50 g unt
50 g făină
350 ml lapte
1 praf de nucșoară
sare

Preparare
1. Cureți legumele, le speli și le tai în cubulețe. Le călești într-o tigaie cu 30 ml ulei încins, iar după 3-4 minute, pui carnea și amesteci până când își schimbă culoarea. Torni sucul de roșii, condimentezi cu sare și piper și continui să le fierbi împreună 5-10 minute.
2. Pentru sosul Béchamel, topești untul într-o cratiță, presari făina și mixezi energic, apoi torni treptat laptele și continui fierberea amestecând, ca să se îngroașe sosul. Îl condimentezi și sărezi după gust.
3. Opărești foile de lasagna, una câte una. Într-o tavă unsă cu uleiul rămas, așezi un strat de lasagna, torni un strat subțire de sos alb, apoi compoziție cu legume și carne. Repeți straturile până când termini ingredientele, ultimul strat fiind de foi. Deasupra presari parmezan ras.
4. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu (180 °C), pentru ½ oră. O porționezi după ce s-a răcit.

Mirela Nicoleta Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

10 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *