Lasagna cu legume

Lasagna cu legume_MG_9062_

 

 

 

 

 

1 porție conține
240 kcal
10 g proteine
5 g lipide
40 g glucide

Ingrediente

  • 300 g foi pentru lasagna
  • 1 vânătă
  • 2 dovlecei mici
  • 2 linguri făină
  • 200 g ciuperci din conservă
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 kg roșii
  • oregano
  • busuioc
  • 2 linguri ulei de măsline pentru tavă
  • 50 g caș de vacă

Preparare
1. Speli roșiile, le cureți de cotoare și le tai în felii pe care le treci de două ori prin separator, obținând astfel un suc pe care îl pui la fiert împreună cu oregano și busuioc după gust. Când sosul a mai scăzut, adaugi făina dizolvată în 100 ml apă rece și amesteci până se îngroașă.
2. Scurgi ciupercile din conservă. Cureți legumele rămase și le tai în rondele subțiri sau în cubulețe. Înăbuși în ulei, picurând câte puțină apă, ardeiul, vânăta, usturoiul și dovleceii. Când s-au înmuiat, le iei de pe foc și le amesteci cu sosul de roșii din care ai păstrat 3 linguri.
3. Opărești repede foile de lasagna, una câte una și le scurgi. Într-o tavă cu dimensiunile de 20×30 cm, în prealabil unsă cu ulei, așezi în straturi câte trei foi de lasagna și legume cu sos, primul și ultimul strat fiind de lasagna.
4. Introduci preparatul în cuptor, la foc mijlociu, pentru 20 de minute. Spre sfârșit, ungi preparatul cu sosul de roșii rămas și presari cașul. Dai tava la cuptor pentru alte 5 minute.

Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

8 porții
1 h

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.

Ai probleme cardiovasculare și îți mai dorești rețete permise în astfel de afecțiuni? Intră aici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *