Lebărvurști

Lebervursti_MG_9519_Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • câte 300 g pulpă și carne grasă de porc
  • 1 rasol de porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 foi de dafin
  • câteva boabe de ienibahar și piper
  • cimbru
  • 200 ml vin alb
  • intestine groase de porc
  • 100 ml oțet
  • nucșoară, piper, ienibahar măcinat
  • sare

Preparare
1. Speli intestinele porcului și le freci cu sare, atât în interior, cât și la exterior, până îndepărtezi toată grăsimea și rămân curate. Faci toate operațiunile cu grijă și, pentru a curăța intestinul, folosești obiecte de lemn, în niciun caz obiecte metalice ascuțite, care ar putea perfora intestinul. Lași intestinul în oțet diluat, pentru cel puțin 2 ore.
2. Pârlești rasolul, îl speli și îl pui la fiert într-o oală mare cu sare, împreună cu legumele, în prealabil curățate și spălate.
3. După 15 minute, pui restul de carne tăiată în bucăți.  Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii, apoi adaugi la fiert mirodeniile.
4. Speli ficatul în mai multe ape și îl tai în cuburi. După ce carnea a fiert, o scoți din supă. În aceeași oală, pui la fiert ficatul.
5. Dai carnea și ficatul de 2-3 ori prin mașina de tocat. Amesteci pasta cu puțină supă, sare, nucșoară, ienibahar și piper după gust.
6. Legi la un capăt bucăți de intestin lungi de aproximativ 25 cm. Le umpli cu pasta pregătită anterior și legi capătul liber. Înțepi intestinul în câteva locuri, cu un ac gros și fierbi lebărul timp de 20-25 de minute, la foc mic, fără să clocotească, în supă de carne și vin.
7. Îl lași să se răcorească în apa în care a fiert, îl scoți pe un șervet absorbant și îl pui la presat la rece, sub planșetă, cu o greutate deasupra, până a doua zi.

Gemilia Buruiană, Ploiești, jud. Prahova

2 bucăți
24 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *