Legume călite pentru ciorbe

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 l ulei
2 kg ardei capia sau gras
2 kg gogoșari
2 kg morcov
2 ½ kg roșii
pătrunjel
frunze de țelină
20 aspirine

Cum procedezi:
1. Speli bine toate legumele. Cureți ardeii și gogoșarii de cotoare și semințe și îi tai cubulețe sau peștișori. Toci verdeața, morcovul îl dai pe răzătoare, iar roșiile le treci prin mașina de tocat.
2. Încingi uleiul într-o cratița și călești legumele și verdeața, timp de 10 minute, apoi adaugi praful de la 10 aspirine și omogenizezi.
3. Pui zarzavatul fierbinte, în borcane curate și uscate, presărând celelalte 10 aspirine pisate în borcane, deasupra compoziției.
Închizi borcanele ermetic, cu capace sau le legi cu celofan și le depozitezi în cămară, fără a le steriliza.

Anca Ursu, com. Solești, jud. Vaslui

Sfatul nostru: Aspirina conservă gustul natural al legumelor fără să le înmoaie, însă este contraindicată alergicilor.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *