Legume cu sos cald de hrean

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 cartofi
1 sfeclă mică
200 g fasole păstăi
2-3 morcovi
2 linguri mazăre din conservă sau congelată

Pentru sos
200 ml supă de legume
100 g unt
2 linguri muștar fin
2 lingurițe oțet de mere
4 gălbenușuri crude
2 ouă
sare
piper
4 lingurițe hrean ras

Preparare
1. Speli sfecla și o coci în cuptor, la foc mediu, timp de 50 de minute. Decojești sfecla coaptă și o tai în rondele groase.
2. Cureți și speli legumele rămase. Fierbi morcovii și cartofii 20 de minute, iar păstăile de fasole 10 minute. Scurgi legumele și le păstrezi la cald.
3. Fierbi ouăle, le cureți și scoți gălbenușurile. Fierbi 200 ml supă de legume, timp de 10 minute, împreună cu untul și hreanul. Treci prin sită gălbenușurile fierte tare și le mixezi împreună cu gălbenușurile crude, muștarul și oțetul. Peste această pastă, torni treptat supa de legume în care a fiert hreanul și pe care, în prealabil, ai strecurat-o printr-o sită deasă. Lași acest amestec să fiarbă la foc mic, mixând continuu până se îngroașă sosul. Iei vasul de pe foc și continui să amesteci timp de 5 minute, până când sosul devine omogen.
4. Servești legumele calde, stropite cu sos din belșug.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

4 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *