Legume cu sos de pește

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
345 kcal
30 g proteine
15 g lipide
25 g glucide

Ingrediente
1 sfeclă roșie
250 g fasole verde
2 cartofi

Pentru sos
capul și coada unui șalău mare
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
30 g unt
1 linguriță făină
1 gălbenuș
8-10 ciuperci fierte
1 lingură vin alb
zeama de la 1 lămâie
4-5 boabe de piper
1 foaie de dafin
sare

Preparare
1. Cureți legumele și ciupercile și le speli bine. Pui la fiert bucățile de șalău împreună cu morcovul, rădăcina de pătrunjel, foaia de dafin, piperul și un praf de sare. Le fierbi până când carnea se desprinde de pe oase.
2. Când peștele a fiert, îl scurgi, dar păstrezi supa pentru sos. Tai mărunt ciupercile fierte. Pasezi în blender carnea și legumele împreună cu puțină supă. Dizolvi făina și gălbenușul în 100 ml supă rece, apoi le pui la fiert la bain-marie, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloașe. Torni câte puțină supă și diluezi sosul, amestecând în continuare. La sfârșit, încorporezi ciupercile tăiate, piureul de legume și pește, vinul și zeama de lămâie.
3. Fierbi în vase diferite sfecla roșie, fasolea verde și cartofii. Le servești calde, alături de sosul de pește.

Sabina Căzan, Hondol, jud. Hunedoara

3 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *