Legume cu sos satay

Foto: MIhai Nicolae - Burda România
Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Ingrediente
300 g conopidă
300 g broccoli
1 ardei gras roșu
4 linguri frunze de coriandru tocate
1 lingură ulei de arahide

Pentru sos
100 g unt de arahide
200 g lapte de cocos
2 lingurițe sos de soia
2 lingurițe zeamă de lămaie verde
1 lingură sos de ardei iute
sare

Preparare
1. Desfaci conopida și broccoli în buchețele și le pui
10 minute în apă rece cu puțină sare. Tai ardeiul curățat în cubulețe mai mari. Într-o tigaie mare, încingi uleiul de arahide și sotezi buchețelele de conopidă, broccoli și cubulețele de ardei gras, amestecând ușor, până se înmoaie puțin.
2. Între timp, prepari sosul satay. Combini într-o crăticioară toate ingredientele pentru sos și le amesteci pe foc mediu, până când sosul se omogenizează. Îl torni peste legumele sotate și le amesteci pe foc încă 3 minute.
Servești imediat, presărând deasupra coriandru tocat.

Sfatul meu
Sosul satay poate fi păstrat în frigider pentru cel mult 3 zile, într-un recipient închis ermetic. Rece sau încălzit, poate să acompanieze nu numai legume, ci și friptura de pui, vită și porc.

Melexina Petrea, Suceava

3 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *