Legume în aluat de clătite

Ingrediente
  • 1 kg amestec de legume congelate (câte 200 g broccoli, conopidă, morcovi, țelină, fasole verde)
  • 200 ml lapte semidegresat
  • 30 g făină
  • 150 g iaurt degresat
  • 3 linguri ulei (preferabil de măsline)
  • 1 ou
  • sare

Preparare
1. Fierbi legumele în apă clocotită, cu puțină sare, timp de 7-8 minute sau în oala sub presiune, timp de 3 minute, apoi le scurgi. 
2. Într-un castron, amesteci 30 ml lapte cu 1 lingură ulei, oul bătut, făina și sare după indicația medicului. Diluezi compoziția turnând treptat laptele rămas și iaurtul. 
3. După ce s-au răcit, încorporezi legumele în aluatul de clătite și pui compoziția într-un vas termorezistent uns cu uleiul rămas. Amesteci legumele cu aluatul de clătite preparat și torni totul într-un vas termorezistent de sticlă, uns în prealabil cu ulei.
4. Introduci vasul la cuptorul preîncălzit și coci preparatul la foc mic, timp de 25-30 de minute. Aduci porțiile la masă calde, cu iaurt deasupra. 

Rodica Gabără, Suceava

6 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *