Legume umplute cu soia și carne

Ingrediente

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 4 ardei roșii și galbeni
  • 4 roșii
  • 200 g carne de vită
  • 200 g piept de pui
  • 5-6 linguri soia granule
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură pastă de tomate
  • piper

sare

Preparare
1. Speli orezul și îl pui la înmuiat în apă rece. Speli carnea, o usuci cu un șervet și o amesteci cu orezul scurs, ceapa și verdeața tăiate mărunt, piper și sare după gust.
2. Cureți dovleceii, ardeii și roșiile și le îndepărtezi miezul, pregătindu-le astfel pentru umplut. Tai dovleceii în 2-3 bucăți. Toci mărunt miezul legumelor și îl călești puțin în ulei.
Umpli legumele cu amestecul pregătit și le așezi în cratiță împreună cu sosul pregătit și bulionul dizolvat în 100 ml apă.
3. Le dai la cuptor pentru 30-40 de minute. Din când în când, scoți cratița din cuptor și o scuturi cu scurte mișcări orizontale, ca să nu se prindă legumele de vas. Le servești calde, cu smântână sau iaurt.

Sfatul meu: Înlocuind carnea cu soia, umplutura va avea un gust mai dulceag și va fi mai puțin bogată în urați, mai ușor digerabilă, dar la fel de sățioasă.

Marica Kotzi, București

6 porții
1 oră 10 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *