Limbă cu sos dietetic

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
400 g limbă de vită
1 ceapă (100 g)
50 g unt
2 linguri făină
150 ml supă de vită
½ linguriță nucșoară măcinată
1 lămâie
50 g smântână
sare

Cum procedezi:
1. Speli bine limba și o fierbi în apă cu puțină sare. Când este aproape fiartă, o cureți de pielița groasă și o pui din nou la fiert, în altă apă, împreună cu ceapa curățată.
2. Dizolvi făina în supa de vită rece, pe care o pui să fiarbă la foc mic până se îngroașă sosul, amestecând ca să nu se formeze cocoloașe. Adaugi în sosul alb ceapa fiartă și pasată printr-o sită deasă, nucșoara, coaja rasă de lămâie și sare după gust. Fierbi sosul încă 5-10 minute, apoi stingi focul.
3. Încorporezi în sos untul, smântâna și zeama de la ½ lămâie. Tai limba în fâșii înguste, o porționezi și o acoperi cu sosul alb.

5 porții

Ioana Panait, Slatina, jud. Olt

1 porție conține:
315 kcal
15 g proteine
25 g lipide
8 g glucide

Rețetă indicată în boli de stomac.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *