Linte bătută

Linte batuta_IMG_9264

Ingrediente
1 kg linte
250 g mazăre uscată
2 căpăţâni de usturoi
200 ml ulei de măsline
10 boabe de piper
Sare

Preparare
1. Alegi lintea, o speli şi o pui la înmuiat în apă rece, pentru 2-3 ore. Procedezi la fel şi cu mazărea. Scurgi mazărea şi lintea şi le pui la fiert în apă clocotită, împreună cu usturoiul curăţat şi tocat. Lași legumele să fiarbă la foc mic, până când boabele se înmoaie şi pot fi sfărâmate între degete.
2. Pasezi boabele scurse printr-o sită, în blender sau le dai prin maşina de tocat. Într+o cratiţă emailată, amesteci pasta cu uleiul, sare şi piper după gust. Servești pasta rece, ca aperitiv, cu puțin ulei extravirgin de măsline deasupra.

Margareta Burduja, Iași

12 porţii
4 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *