Lipii cu sos bolognez

Foto: Elena Tănăsescu - Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu – Burda Romania

Ai nevoie de:
3 lipii libaneze mici (cu diametrul de 20 cm)
200 g carne tocată de vită
2 linguri ulei
3 linguri ketchup
1 salată
1 ceapă
1 ardei
100 g cașcaval
½ linguriță maghiran uscat
boia dulce
piper
sare

Cum procedezi:
1. Înăbuși carnea timp de 1-2 minute, cu uleiul și 3-4 linguri cu apă. Adaugi treptat 100 ml apă fierbinte, condimente după preferință și fierbi la foc mic până când scade. La sfârșit pui ketchupul, sărezi după gust și omogenizezi.
2. Speli salata frunză cu frunză și o lași la scurs. Cureți și speli ardeiul și ceapa. Tai mărunt ceapa, iar ardeiul în fâșii. Razi fin cașcavalul.
3. Încălzești lipiile în cuptor timp de 1-2 minute. Repartizezi pe cele 3 lipii salata, sosul bolognez, ceapa, ardeiul și cașcavalul. Întinzi umplutura, rulezi strâns lipiile și le servești imediat.

3 porții
Timp de preparare: 30 de minute

Erika Stefan, Villingen, Germania

Sfatul nostru: Pentru cei care preferă preparatele picante, boiaua dulce poate fi înlocuită cu boia iute, iar sosul bolognez poate fi condimentat cu un ardei iute.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *