Lipii lipovenești

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 250 ml apă
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodium
  • 1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie
  • sare

Pentru umplutură

  • 5 linguri ketchup
  • 300 g pește proaspăt sau 1 conservă mare de pește
  • piper
  • sare

Preparare
1. Stingi bicarbonatul de sodiu cu oțetul. Cerni făina într-un castron. În mijloc faci o adâncitură în care pui apa călduță, un praf de sare și bicarbonatul stins cu oțet sau zeamă de lămâie.
2. Frămânți bine aluatul și formezi mici grămăjoare de aluat, pe care le întinzi pe planșeta presărată cu făină, în strat de 5-6 mm.
3. Încingi bine un vas de fontă cu pereți groși. Coci câte o lipie pe baza vasului sau pe grătarul teflonat.
4. Ungi lipiile cu ketchup și așezi deasupra pește din conservă sau fâșii de pește condimentat, fript pe grătar. Presari sare și piper după gust.

Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea

10 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *