Macaroane cu dovlecei și cașcaval

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
300 g macaroane
500 g dovlecei
2 linguri unt (50 g)
5-6 căței de usturoi
200 g cașcaval
câteva fire de pătrunjel
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi macaroanele în apă cu un praf de sare, urmând instrucțiunile de pe pachet. Scurgi macaroanele fierte și le treci printr-un jet de apă rece. Pui din nou macaroanele în vasul în care au fiert și, deasupra, 25 g unt tăiat în felii subțiri, apoi acoperi vasul cu un capac.
2. Cureți dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare și îi înăbuși în untul rămas, până când scade zeama pe care o lasă. Cureți și pisezi usturoiul cu puțină sare.
3. Amesteci macaroanele cu dovleceii și usturoiul, iar deasupra razi cașcavalul. Servești macaroanele calde, presărate cu verdeață.

6 porții

Rodica Gabără, Suceava

1 porție conține:
360 kcal
15 g proteine
15 g lipide
40 g glucide

Dacă ești răcit, consumă zilnic 4-6 căței de usturoi crud. Este un bun antiinflamator, antiviral și imunostimulator. Profilactic, consumă zilnic un cățel de usturoi pe stomacul gol. În plus, consumul regulat de usturoi contribuie eliminarea toxinelor și reduce riscul cancerului de stomac.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *