Măcriș pentru ciorbe

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg frunze de măcriș
1 lingură rasă sare grunjoasă.

Cum procedezi:
1. Cureți frunzele de pețiol, le speli și le opărești în apă ușor sărată, apoi le scurgi și le dai prin mașina de tocat sau le mixezi în blender.
2. Le pui la fiert timp de 10 minute, la foc mic, amestecând continuu. Pui piureul cald în sticle de 250 sau 330 ml, le închizi ermetic și le fierbi la bain-marie câte 30 de minute, timp de două zile consecutiv.

Iarna, folosești măcrișul conservat la acrit ciorbele, o sticluță fiind suficientă pentru 1 litru de ciorbă.

Sfatul meu: Alege frunze cât mai crude și curăță-le bine de pețiol, căci acesta este foarte fibros, iar dacă rămâne în conservă, se va simți la fel ca ața păstăilor de fasole.

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *