Măcriș pentru iarnă

Macris si spanac pentru iarna_MG_4085_Ingrediente
6 legături frunze de măcriș sau
sare

Preparare
1. Alegi frunze de măcriș fragede, tinere, care apar în luna mai. Le speli bine, le tai fâșii, apoi le opărești în apă ușor sărată, până se înmoaie bine. Dacă vrei, le mărunțești, dacă nu, le lași frunze.
2. Pui măcrișul în borcane curate, fierbinți, de 400 ml și presari câte o aspirină pisată, amestecând-o ușor cu conținutul borcanului. Ai grijă să nu umpli borcanul până la gură. Capsezi borcanele și le sterilizezi timp de 15-20 de minute.
3. A doua zi, după ce s-au răcit complet în apa în care au fiert, le etichetezi și le depozitezi în pivniță.

Sfatul meu
Frunzele de măcriș conservate astfel sunt un adaos excelent pentru ciorbe mai acrișoare, iarna. Nouă ne plac și mărunțite în omletă. Dacă gustul lor acrișor nu-ți e pe plac, le poți combina cu frunze de spanac. În același mod, păstrează pentru iarnă frunze tinere de spanac.

Iuliana Todor, Domoșu, jud. Cluj

1 borcan
12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *