Macrou cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg macrou
  • ½ lămâie
  • 5 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 roșii
  • 4 cartofi
  • 2 linguri unt
  • ½ legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți peștele de cap și intestine, îl speli bine și îl tai în bucăți de 3-4 cm. Stropești bucățile cu zeama de lămâie, le presari cu sare și piper și le dai la rece 20 de minute.
2. Între timp, speli bine cartofii și îi fierbi în coajă timp de 20 de minute, în apă ușor sărată. Cureți ceapa și usturoiul și le tai solzișori și respectiv, felii. Tai rondele roșiile spălate și scurse, în prealabil.
3. Într-un vas termorezistent uns cu ulei, pui un strat de ceapă și usturoi, bucățile de pește și deasupra, rondele de roșii. Sărezi și condimentezi după gust, torni câteva linguri de apă și introduci vasul în cuptorul preîncălzit. Coci macroul cu legume timp de 25 de minute.
4. Cureți cartofii de coajă, îi tai și deasupra pui să se topească untul tăiat în felii subțiri. Servești peștele cu garnitura de cartofi fierți, presărate cu pătrunjel verde tocat fin.

Catrina Tatiana Nicoleta, Târgoviște, jud. Dâmbovița

6 porții
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *