Macrou cu sos

Macrou cu sos_MG_8630_Ingrediente

  • 2 macrouri mari
  • 50 g unt
  • 75 g pesmet
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 lămâie
  • 300 ml vin alb
  • 100 ml apă
  • sare
  • piper

Preparare
1. Reglezi cuptorul la intensitate maximă (700 W). Toci mărunt pătrunjelul, dar păstrezi câteva fire pentru decor. Storci 1/2 lămâie. Într-un castron topești untul timp de 1 minut. Scoți castronul și amesteci untul cu pesmetul, boiaua, pătrunjelul, busuiocul, sucul de lămâie, sare și piper după gust.
2. Tai capetele și cozile macrourilor, le cureți de intestine și le speli bine. Le umpli cu pasta pregătită, le așezi într-un vas termorezistent și torni vinul diluat cu apa, apoi le introduci la cuptor timp de 10 minute.
3. Scoți peștele, îl lași să se mai răcească timp de 4-5 minute, apoi îl decorezi cu felii de lămâie și frunze de pătrunjel.

Eugenia Ionescu, București

15 min
4 porții



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *