Macrou la cuptor

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg macrou mic (6 pești)
2 lămâi
2 ardei grași (roșu și galben)
2 cepe (200 g)
50 g măsline dietetice
½ legătură pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
cimbru
sare

Cum procedezi:
1. Cureți peștii de cap, viscere și pielițele fine din interior, apoi îi speli în mai multe ape.
Așezi macroul în tavă și îl presari cu cimbru după gust și îl stropești cu zeamă de lămâie, atât în interior, cât și deasupra. Acoperi tava cu folie de polietilenă și o dai la rece pentru 1 oră.
Torni în tavă 1 lingură de ulei și puțină apă, presari sare după indicația medicului și dai tava la cuptor, pentru 15-20 de minute.
2. În acest timp, cureți ardeii și ceapa. Tai ardeii în fâșii, iar ceapa solzișori și le opărești în apă cu puțină sare. Le scurgi bine, le amesteci cu uleiul rămas, măslinele curățate de sâmburi și tăiate rondele și pătrunjelul tocat mărunt.
Le așezi pe un platou cald, iar când peștele este gata, le aduci la masă împreună.

6 porții

Maria Scarlat, București

1 porție conține
355 kcal
35 g proteine
20 g lipide
7 g glucide

Paradoxul din alimentația eschimoșilor este că, deși consumă carne grasă, de focă și pește oceanic, apariția infarctului miocardic este de 400 de ori mai rară decât în țările civilizate. Peștele oceanic conține acizi grași denumiți Omega 3, care reduc nivelul colesterolului. Consumul regulat de pește oceanic contribuie la scăderea riscului de ateroscleroză, hipertensiune arterială și infarct miocardic.
Acizii Omega 3 îmbunătățesc circulația, reducând vâscozitatea sângelui.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *