Macrou umplut cu legume

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 macrou mare
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 ardei grași
1 legătură pătrunjel
1 ceapă
1 lingură bulion
100 ml ulei
100 ml vin alb
3-4 căței de usturoi
câteva fire de pătrunjel
piper
sare

Cum procedezi:
1. Tai capul, coada și aripioarele înotătoare ale peștelui, îl cureți de intestine și îl speli bine atât la interior, cât și la exterior.
2. Cureți și speli legumele. Dai morcovul și pătrunjelul pe răzătoarea mare, tai ardeiul fideluță, iar ceapa mărunt. Într-un vas amesteci legumele cu 75 ml ulei, sare și piper după gust.
3. Umpli burta peștelui cu o parte din amestecul pregătit, iar restul de legume le pui în tava unsă cu uleiul rămas. Legi peștele cu o sfoară și îl așezi pe patul de legume. Îl stropești cu vinul diluat cu apă și introduci tava în cuptor.
4. După 30 de minute, scoți tava și întorci peștele cu grijă, pe partea cealaltă. Îl stropești cu sosul din tavă sau cu apă călduță și îl mai dai la cuptor pentru 10 minute.
5. Prepari un mujdei subțire din apă și usturoiul zdrobit cu sare. Scoți peștele din cuptor, îndepărtezi sfoara și îl stropești cu mujdei. Îl porționezi și îl servești presărat cu pătrunjel, alături de mămăliguță caldă.

3 porții
Timp de preparare: 1 oră

Sfatul meu: La fel de bine poți să prepari rețeta cu un pește de apă dulce, mărind cantitatea de legume în funcție de dimensiunea peștelui.

Corina Sîrghia, IașiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *