Madlene cu stafide

Ingrediente

  • 225 g zahăr
  • 250 g unt
  • 6 ouă
  • 50 g miere
  • 250 g făină
  • ½ plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 100 g stafide
  • 1 fiolă esență de rom
  • sare

Preparare
1. Pui stafidele la înmuiat în esența de vanilie și apă călduță cât să le acopere. Ungi cu unt și răcești în frigider formele mici pentru savarine sau adânciturile formelor pentru brioșe.
2. Mixezi pe bain-marie ouăle cu zahărul și sarea. Când zahărul s-a dizolvat, iar compoziția a început să se îngroașe, stingi focul, lași puțin să se răcorească și încorporezi treptat făina cernută împreună cu praful de copt, mierea, untul, zahărul vanilinat și stafidele scurse.
3. Odată omogenizată, repartizezi compoziția în forme, având grijă să umpli numai 2/3 din volumul acestora.
4. Coci madlenele în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute, la foc mijlociu, până când se rumenesc frumos.

Fănica Doina Țană, Brăila

20 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *