Mâncare chinezească

Mancare chinezeasca_MG_1232_Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1/2 pachet unt
  • 1/2 pachet amestec chinezesc de legume congelate (China Mix) din comerț
  • 1/3 pachet tăiței de orez
  • 3 ardei iuți
  • 1 linguriță busuioc
  • 4-5 linguri sos de soia
  • sare
  • piper după gust

Preparare
1. Speli pieptul de pui, îl tai în bucățele și îl înăbuși în 50 g unt. Scoți bucățile de carne pe o farfurie. În untul rămas, pui la înăbușit legumele, fără să le dezgheți. După 10 minute, amesteci cu pieptul de pasăre, puțină apă și lași să mai fiarbă 3-4 minute.
2. În timp ce se înăbușă legumele, tai ardeii iuți în rondele subțiri, îi pui într-un vas împreună cu tăițeii de orez și îi opărești cu apă ușor sărată. Lași vasul acoperit cu un capac timp de 2-3 minute, apoi scurgi tăițeii în strecurătoare.
3. Stingi focul la amestecul de legume și carne, sărezi și condimentezi după gust. Adaugi tăițeii, ardeii, busuiocul și sosul de soia, acoperi cu un capac și amesteci prin răsturnare de mai multe ori.
Servești mâncarea caldă sau rece.

Claudia Sandea, Cluj-Napoca

Sfatul nostru
Amestecul chinezesc se găsește în supermarketuri. Poți folosi la acest preparat și un alt tip de amestec de legume congelate (cu morcovi, fasole verde, praz, porumb).

4 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *