Mâncare cu linte și costiță

Mancare de linte cu costita_IMG_9217

Ingrediente
500 g linte
200 g costiță afumată
2 cepe
1 lingură untură
1 lingură suc de roșii
2 foi de dafin
3-4 căței de usturoi
sare

Preparare
1. Speli lintea în mai multe ape și o lași să se înmoaie timp de 5 ore în apă. O fierbi la foc mic, în apă ușor sărată, timpul de fierbere fiind diferit în funcție de soiul de linte.
2. După ce au fiert boabele de linte, cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le călești în untură încinsă.
3. Când ceapa a devenit transparentă, adaugi pentru câteva minute costița tăiata în felii. Stingi cu bulionul dizolvat în apă călduță, pui boabele de linte fierte, foile de dafin, piper și sare după gust și introduci vasul în cuptorul cald, pentru 15-20 de minute.

Adina Pop, Zalău, jud. Sălaj
4 porții
6 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *