Mâncare de arpacaș

Ingrediente

  • 1 cană arpacaș de grâu
  • 500 ml supă de legume
  • 1 fir de praz sau 1 ceapă
  • 5 ciuperci
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Alegi arpacașul și îl speli în mai multe ape. Îl pui la fiert în supa de legume, la foc mic, pentru 30 de minute.
2. Între timp, cureți prazul și ciupercile. Tai prazul mărunt, ciupercile în felii subțiri și le călești puțin în ulei. Adaugi arpacașul aproape fiert, amesteci ușor și pui măslinele tăiate mărunt. Lași ingredientele să mai fiarbă împreună, timp de 15 de minute. La sfârșit sărezi puțin, dacă mai este nevoie având în vedere că măslinele își lasă și ele sarea. Dacă îți place mâncarea mai icantă, poți pune și piper.
3. Servești mâncarea călduță, presărată cu pătrunjel fin tocat. E binevenită în zilele de post.

Iuliana Todor, Huedin, jud. Cluj

2 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *