Mâncare de cartofi noi și dovlecei

Ingrediente
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 dovlecei mici
  • 2 cepe sau 1 fir de praz
  • 2 linguri bulion
  • 2 ardei grași
  • 1 legătură mărar
  • nucșoară
  • piper 
  • sare
  • ulei
 
Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai ardeii în fâșii, dovleceii în rondele, ceapa mărunt. 
2. Călești legumele într-o tigaie cu ulei, adăugându-le treptat în următoarea ordine: cartofii, ardeii, dovleceii și ceapa. Stingi cu apă fierbinte ușor sărată și le fierbi până când cartofii se pătrund.
3. Torni bulionul dizolvat în puțină apă, condimentezi cu nucșoară și piper și sărezi mâncarea după gust. La sfârșit presari mărarul fin tocat. 
 
Ana Hacman, Suceava
 
7 porții
35 min


3 comments

  1. Foarte interesanta si usoara mancare de vara! vin cu o sugestie sa fie si mai interesanta:cand se fierb se adauga o lingurita delicat gust de gaina si separat in farfuria fiecaruia iaurt in care s a pisat usturoi e un deliciu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *