- 1 găină
- 3 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml ulei
- 2 linguri făină
- 200 ml supă de pasăre
- 300 g castraveți acri, de preferință în saramură
- 800 g roșii în bulion
- piper
- sare
Preparare
1. Tai găina în bucăți, pe care le speli și le usuci cu un șervet. Înăbuși bucățile de carne într-o tigaie cu ulei încins, întorcându-le pe ambele părți.
2. Toci fin ceapa curățată și o adaugi în tigaie. Stingi cu apă caldă și continui să le înăbuși împreună, până când carnea se pătrunde. Din când în când, mai completezi cu puțină apă. Adaugi făina dizolvată în supa de pasăre și lași să fiarbă până se mai îngroașă sosul.
3. Dacă ai castraveți mari, îi tai în sferturi, pe lungime. Dacă sunt cornișoni mici, subțiri, nu e nevoie să îi tai. Adaugi castraveții în vas și continui fierberea pentru 10 minute, după care pui roșiile în bulion, pătrunjelul, piper și sare după gust.
Ioana Sănducu, Tulcea
10 porții
1 h 20 min