Mâncare de gulii cu țelină

Ingrediente
  • 6 gulii mijlocii
  • 2 morcovi
  • 2 țeline
  • 200 ml suc de roșii
  • 250 ml supă de legume
  • 2 linguri ulei
  • sare 
  • 1 legătură mărar
 
Preparare
 
1. Cureți guliile, morcovii și țelina. Le speli și le tai în felioare subțiri, pe care le opărești și le scurgi, apoi le fierbi în supă fierbinte de legume.  
 
2. După 10 minute de fierbere, torni sucul de roșii și uleiul. Presari puțină sare și omogenizezi sosul. 
 
3. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, până când mâncarea prinde o crustă lucioasă.
Înainte de servire, presari mâncarea cu mărar fin tocat. O poți servi cu smântână vegetală.
 
Daniela Ilaș, Cociuba Mică, jud. Bihor
 
5 porții
50 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *