Mâncare de gutui

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 2 linguri unt sau untură
  • 2 linguri făină
  • 150 ml apă
  • 50 g zahăr

Preparare
1. Speli gutuile și le îndepărtezi puful care le acoperă cu un prosop. Le tai în felii groase, având grijă să le îndepărtezi partea dură, lemnoasă, din mijloc. Le treci prin făină, le călești pe rând, pe ambele părți, în grăsimea încinsă și le scoți la scurs pe o farfurie.
2. Caramelizezi într-o cratiță zahărul și stingi cu apa fierbinte. În siropul rezultat, fierbi gutuile la foc mic până se înmoaie, iar sosul scade.

Marioara Popescu, București
4 porții
35 minute

Sfatul nostru: Poți să prepari mâncare de gutui cu carne de pasăre, călită în prealabil și pusă la fiert cu 10 minute înaintea gutuilor. În acest caz, sărează mâncarea după gust, iar la sfârșit, acrește-o cu zeama de la o lămâie.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *