Mâncare de linte

Foto: Mihai Nicolae -Burda România
Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Ingrediente
300 g linte roșie
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
300 g cartofi
sare
piper
cimbru
30 g unt
3 linguri oțet aromat
4-5 crenvurști sau cârnați

Preparare
1. Alegi lintea și o speli. Dacă folosești linte verde, va trebui să o lași să se înmoaie în apă fierbinte, într-un vas acoperit, timp de 30 de minute. Cureți ceapa, cartofii și pătrunjelul și le speli. Tai ceapa mărunt, iar pătrunjelul în bastonașe.2. Călești puțin ceapa în untul încins, apoi adaugi pătrunjelul, cimbru după gust, iar după 2-3 minute, lintea scursă și cartofii. Stingi cu 2 căni de apă fierbinte și continui fierberea la foc mic, timp de 20 de minute, dacă boabele de linte sunt roșii sau 40 de minute, dacă folosești linte verde. Când mâncarea a scăzut, o sărezi și condimentezi după gust și adaugi oțetul.
3. Separat, fierbi crenvurștii sau crestezi ușor cârnații și îi frigi pe grătarul încins.
Câteva murături se asortează perfect cu mâncărica și cârnații.

Doina Tătăranu, București

5 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *