Mâncare de morcovi

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg morcovi
5 cepe
50 ml ulei
1 linguriță zahăr
1 linguriță făină
2 cescuțe apă
sare

Cum procedezi:
1. Cureți morcovii, îi speli și îi tai în rondele sau bastonașe. Cureți și tai solzișori ceapa. Pui morcovii la fiert pentru 10 minute, cu apă cât să îi acopere.
2. Într-o tigaie cu unt topit înăbuși ceapa împreună cu morcovii bine scurși. Răstorni legumele într-un vas termorezistent și le dai la cuptor pentru 10 minute, apoi scoți forma, presari sare după gust și torni făina dizolvată în apa rece împreună cu zahărul.
Mai dai vasul la cuptor pentru 5 minute.
3. Servești mâncarea cu salată de sfeclă roșie sau ca garnitură la fripturăsau pește.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

5 porții

1 porție conține:
245 Kcal
5 g proteine
10 g lipide
30 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *