Mâncare de păstârnac și mere cu smântână

Ingrediente
  • 1 kg păstârnac
  • 3 mere
  • 200 ml smântână
  • ½ lămâie
  • 50 ml ulei
  • sare și piper
  • 5 fire cimbru proaspăt
 
Preparare
1. Cureți păstârnacul și îl dai pe răzătoarea mare. Încingi uleiul într-o tigaie mai adâncă în care pui păstârnacul și-l lași să se soteze.
2. Adaugi merele curățate și date pe răzătoarea mare. Le amesteci bine cu păstârnacul și apoi adaugi zeama de lămâie. Amesteci totul bine, pui și frunzulițele de cimbru, sare și piper după gust.
3. Când păstârnacul este fraged torni smântâna amesteci bine până se încinge și stingi focul.
Servești mâncarea caldă. 
 
Melexina Petrea, Suceava
 
5 porții
35 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *