Mâncare de smochine

Mancare de smochine_IMG_8880

Ingrediente
15 smochine
1 ceapă
1 lingură zahăr
½ pahar vin alb
1 praf de sare
2-3 linguri ulei
2 linguri bulion de roșii
1 lămâie

Preparare
1. Înțepi smochinele cu un ac gros și le pui într-un castron. Le acoperi cu apă călduță și le lași să se rehidrateze timp de 1 oră.
2. Caramelizezi puțin zahărul și îl stingi cu 1 pahar de apă. Cureți ceapa, o toci și o călești puțin în uleiul încins. Torni treptat siropul de zahăr ars și bulionul dizolvat în vin. Adaugi smochinele scurse și continui fierberea pentru 20 de minute, la foc mic.
3. Când sosul a mai scăzut, sărezi mâncarea, stingi focul, torni zeama de lămâie și omogenizezi ușor.

Ionela Radu, Dor-Mărunt, jud. Călărași

3 porții
1 h 25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *