Mâncare de urzici

Ingrediente
  • 1 kg urzici
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri mălai 
  • 4-5 căței de usturoi
  • piper
  • sare
Preparare
1. Cureți urzicile și le speli bine, sub jet de apă. Le fierbi în apă clocotită cu sare. Le scurgi și le mărunțești pe un tocător de lemn. 
2. Cureți și tai mărunt ceapa. O călești în ulei până se înmoaie. Dizolvi făina și mălaiul în 100 ml zeamă rece în care ai fiert urzicile. Torni amestecul peste ceapă, apoi adaugi urzicile. 
3. Le fierbi până când mâncarea se îngroașă, amestecând ca să nu se lipească de cratiță. La sfârșit sărezi și condimentezi mâncarea după gust și în funcție de recomandările medicului și adaugi usturoiul, în prealabil curățat și zdrobit. 
 
Narcisa Vlad, Buzău
 
6 porții
35 min
 
Sfatul meu: Urzica stimulează diureza, fiind recomandată în boli renale, litiaze, tratamentul gutei și al reumatismului. Ajută la dizolvarea nisipului de la rinichi, detoxifică organismul, fiind un aliment recomandat celor suferinzi de obezitate și diabet. Nu arunca apa în care fierb urzicile! O poți consuma cu puțină zeamă de lămâie. 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *