Mâncare picantă, cu zacuscă și cârnați

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente:
500 g cârnați proaspeți
2-3 ardei grași
500 g cartofi
1-2 ardei iuți
2 linguri ulei
1 borcănel (300 g) zacuscă picantă
1 legătură verdeață
piper
sare

Preparare
1. Cureți cartofii și ardeii și le speli. Tai cartofii în cuburi, ardeii grași în fâșii, pe cei iuți, mărunt, iar cârnații în bucăți potrivite.
2. Prăjești puțin cârnații în uleiul încins, întorcându-i pe toate părțile. Adaugi ardeii grași, apoi cartofii și stingi cu apă cât să le acopere.
3. Lași să fiarbă la foc mediu, iar după 10-15 minute, adaugi zacusca și ardeii iuți și amesteci ușor. Sărezi și condimentezi după gust, stingi focul și presari verdeață fin tocată.

Sfatul meu
Dacă ai fost gospodar și ai conservat legume în zacuscă, iarna poți să prepari rapid această mâncărică din care, în zilele de post, vei omite cârnăciorii.

Felicia Măciucă, Brăila

5 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *