Mâncărică de dovlecei

Ingrediente

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 3 cepe mari
  • ½ kg roșii sau 2 linguri pastă de tomate
  • 1 legătură mărar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură condiment tip vegeta
  • 2 linguri făină

Preparare
1. Cureți dovleceii și ceapa. Tai ceapa mărunt, iar dovleceii cubulețe sau rondele groase de 1 cm. Opărești roșiile, le decojești și le tai mărunt sau rondele. Înăbuși ceapa în ulei și puțină apă, adaugi dovleceii și apă fierbinte cât să îi acopere și le fierbi acoperit timp de 10 minute.
2.  Pui roșiile și continui fierberea timp de 5 minute, apoi torni făina și condimentul dizolvate în 100 ml apă rece.
3. Stingi focul când s-a îngroșat sosul și pui mărarul tocat fin.

Sfatul meu: Dacă nu dorești să prepari o mâncare de post, dizolvă făina în lapte și sosul va fi mai gustos.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

5 porții
30 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *