Mâncărică de mazăre uscată

Mancarica de mazare uscata_IMG_9439

Ingrediente
250 g mazăre uscată
3 linguri ulei
1 ceapă mare
1 cățel de usturoi
3 lingurițe chimen
500 g roșii
300 g dovlecei
200 g fasole verde tăiată
1 lingură pastă de roșii
1 linguriță maghiran
sare

Preparare
1. Pui la înmuiat de seara mazărea uscată.
2. A doua zi, cureți ceapa și usturoiul. Toci mărunt ceapa, iar usturoiul îl zdrobești. Călești ceapa și usturoiul în ulei, amestecând mereu și picurând câte puțină apă.
3. Decojești și tai în cubulețe roșiile și dovleceii. Adaugi în cratiță mazărea, dovleceii, roșiile, chimenul și păstăile de fasole. Stingi cu apă caldă cât să acopere și continui fierberea la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute.
4. La sfârșit, torni pasta de roșii dizolvată în 100 ml apă, pui maghiranul și sărezi după gust. Stingi focul după câteva clocote.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *