Mâncărică de perișoare

Mancarica de perisoare_MG_1276_Ingrediente

  • 500 g carne tocată de porc
  • 150 g orez
  • 1/2 linguriță condiment din legume
  • 2 ouă
  • câte 1 legătură pătrunjel și mărar
  • 400 g smântână
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1/2 lămâie
  • 1 vârf de cuțit piper

Preparare
1. Speli orezul și îl fierbi pe jumătate în 300 ml apă cu 1/2 cub de concentrat de pui, apoi îl lași să se răcorească. Tai fin verdeața. Amesteci ouăle bătute cu orezul, carnea tocată și condimentele.
2. Cu mâinile umede, modelezi perișoare, pe care le rostogolești prin 3/4 din verdeață. Le aranjezi într-o cratiță, torni peste ele zeama de lămâie
și 500 ml apă în care ai dizolvat concentratul de pui rămas.
3. Fierbi perișoarele sau le dai la cuptor pentru 20 de minute,
apoi le scoți pe un platou, torni peste ele smântâna și presari
verdeața rămasă.

Minerva Lupean, Câmpia Turzii, jud. Cluj

4 porții
40 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *