Mâncărică de țelină cu măsline

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 ţeline
1 ceapă
1-2 linguri bulion
100 g măsline
200 ml ulei
1 linguriţă zahăr
1 legătură pătrunjel
condiment din legume
sare
piper

Cum procedezi:
1. Cureți de coajă țelina, o speli și o tai în felii. Prăjești feliile de ţelină pe ambele părţi, în uleiul încins şi le scoți pe o farfurie. În uleiul rămas, călești ceapa tăiată mărunt. Adaugi bulionul şi puţină apă. Potrivești de sare, piper, presari condiment din legume după gust şi dai compoziţia în clocot, pentru câteva minute.
2. Separat, fierbi măslinele, le pui într-o strecurătoare, le treci printr-un jet de apă rece, apoi le scurgi. În sosul preparat, adaugi feliile de ţelină şi zahărul și fierbi pentru încă 5-10 minute. Adaugi măslinele și dai cratiţa la cuptor, pentru ca sosul să scadă. Când mâncarea este gata, scoți cratiţa din cuptor şi presari pătrunjelul fin tocat.
3. După ce s-a răcit, pui mâncarea în borcane bine spălate şi uscate, cărora le înfiletezi capacele. Sterilizezi borcanele aproximativ 20 de minute, din momentul în care la suprafaţa mâncării se formează bule de aer.

Paula Cândea, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *