Mâncărică de țelină cu măsline

Ingrediente
  • 4 țeline mijlocii
  • 2 cepe
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 lingură făină
  • 100 ml ulei
  • 100 g măsline
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
 
Preparare
1. Cureți și speli țelina și o tai în felioare cu grosimea de 5 mm. Le călești în 5 linguri de ulei și le așezi într-un vas termorezistent. 
2. Cureți, tai mărunt și călești ceapa în uleiul rămas, împreună cu făina. Stingi cu pasta de tomate dizolvată în apă rece, adăugând sare și piper după gust. 
3. Dacă măslinele sunt prea sărate, le crestezi și le opărești de câte ori este nevoie, pentru a le desăra. 
4. Pui măslinele peste țelină, torni sosul roșu, apoi introduci vasul în cuptor, la foc mic, pentru 30 de minute. 
5. Când mâncărica a scăzut, o repartizezi caldă, în farfurii și presari deasupra pătrunjel verde, tocat fin. 
 
Crina Oltița Călugăr-Igna, Poiana Blenchii, jud. Sălaj
 
6 porții
50 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *