Marinată de pește cu ardei

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
300 g pește (hering, scrumbie, crap)
2 ardei roșii
1 lămâie
6 boabe ienibahar
½ linguriță boabe de piper
200 ml ulei
1 foaie de dafin
5-6 linguri oțet de 9°
5-6 boabe de muștar
sare

Cum procedezi:
1. Cureți peștele de cap, solzi, aripioare, măruntaie, îl speli bine și îl pui în apă ușor sărată, pentru 6 ore. Îl scoți din apă, îl speli în 2-3 ape reci și îl lași la scurs.
Cureți peștele de oasele mai mari, respectiv de șira spinării și oasele mari de pe burtă. Îndepărtezi și eventualele șuvițe de grăsime de pe burtă.
2. Cureți de coajă lămâia și o tai felii, având grijă să îi scoți sâmburii. Speli ardeii, îi cureți de semințe și cotoare și îi tai în fâșii.
3. Într-un borcan curat, așezi în straturi bucăți de pește, fâșii de ardei și felii de lămâie, cu mirodenii printre ele.
4. Fierbi oțetul și îl amesteci cu uleiul. Torni soluția în borcan, pe care îl închizi apoi ermetic.
5. Fierbi marinata la bain-marie, timp de 20 de minute. Lași borcanul la răcit în apa în care a fiert, apoi îl depozitezi în cămara ta răcoroasă. Iarna, la gura sobei, vei servi marinata cu plăcere musafirilor tăi, depănând povești de la pescuit.

Liliana Busuioc, Mangalia, jud. Constanța



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *