Marmeladă de mere cu fructe de pădure

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg mere
1 kg fructe de pădure de sezon (fragi, zmeură, afine, mure)
1 kg zahăr

Cum procedezi:
1. Speli merele, le tai în sferturi, le îndepărtezi căsuța cu semințe și le pui la fiert cu apă cât să le acopere, apoi le pasezi pentru a obține un piure.
Speli în strecurătoare fructele de pădure, le cureți de codițe și frunzulițe și le fierbi cu apă cât să le acopere. Lași să scadă lichidul până la 1/3, apoi pasezi fructele printr-o sită deasă, care să rețină semințele.
2. Într-o cratiță smălțuită, așezată pe tablă, pui la fiert, la foc mic, piureul de fructe de pădure, piureul de mere și zahărul, amestecând continuu ca să nu se lipească.
3. Scazi marmelada la aproape ¾, probezi pe o farfurie dacă s-a legat, apoi o torni călduță în borcane. După ce s-au răcit, le ștergi cu o cârpă umedă la exterior și la gură și le capsezi capacele sau le legi cu celofan.
În condiții optime de temperatură și umiditate, marmelada se păstrează bine timp de 2 ani.

Sfaturile mele: Dacă vrei să prepari o astfel de marmeladă pentru cei care au probleme cu glicemia, alege mere crețești și, în loc de zahăr, adaugă la sfârșitul fierberii 8-10 pastile de zaharină. Sterilizează neapărat borcanele cu marmeladă dietetică, timp de 20 de minute.

Ancuța Vlădescu, BrașovLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *